Terug Regiofitness
Basecamp Fitness in Rijen « Regiofitness

Basecamp Fitness in Rijen

| Meer sportcentra »

Basecamp Fitness | De leukste sportschool van Rijen

Gemiddelde score

Uit 1 beoordeling

9

Lees 1 beoordeling

Sanne (gaf een 9)

Leuke nieuwe sportschool in Rijen. Persoonlijke sfeer, leuke groepslessen en ook als je zelfstandig wil trainen zijn er genoeg mogelijkheden. Ik be... Lees volledige review

Foto's

Small_dsc_0827 Small_spinning_facebook2 Small_hier_bloeit_wat_moois_op Small_trx_basecamp

Openingstijden

ma 07:00-22:00

di 07:00-22:00

wo 07:00-22:00

do 07:00-22:00

vr 07:00-22:00

za 08:00-14:00

zo 08:00-14:00

Op zoek naar een fitnesscentrum in Rijen waar het fijn en gezellig is om te zijn? Basecamp Fitness de sportschool in Rijen met de gezelligheid van een vereninging. De sportschool waar je gekend wordt én met resultaat! Wij bieden eeen divers aanbod van lessen als Spinning, Pump, Crossfit, Bootcamp, TRX, Zumba, Aerobics, Yoga en veel personal trainers.


Afbeeldingen van Basecamp Fitness

Mid_dsc_0827 Mid_spinning_facebook2 Mid_hier_bloeit_wat_moois_op Mid_trx_basecamp Mid_bootcamp_basecamp Mid_trx_basecamp

Groepslessen

Bootcamp


Bootcamp trainingen zijn een afgeleide van de zware fysieke trainingen voor soldaten in het leger. Bootcamp trainingen vinden buiten plaats in parken aan het strand of zelf in stedelijke gebieden.


Bootcamp trainingen zijn zeer efficiënt voor hart en spieren omdat je het hele lichaam gebruikt en snel oefeningen met elkaar afwisselt zonder veel rust te nemen. Bootcamp trainingen omvatten gymnastiek oefeningen zoals push-ups, jumping jacks, crunches en andere lichaamsgewicht oefeningen. Bootcamp is een uitdaging waarbij je met je lichaam tot het uiterste gaat.


Bootcamp is een geweldige manier om in groepsverband en in de buitenlucht veel calorieën te verbranden. Alle spieren in je lichaam efficiënt in een korte tijd te trainen. Doordat elke oefening anders is en er gebruik gemaakt kan worden van diverse trainingsmaterialen, hoef je je niet te vervelen en is bootcamp leuk om te doen.

TRX Suspension Training is voor een brede doelgroep geschikt en biedt een effectief trainingsprogramma dat op elk gewenst fitnessniveau kan worden toegepast.

 

Suspension training is ontstaan bij de Navy Seals en ontwikkeld kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd.

 

Je hebt zelf de controle over hoe hoog je de lat legt met elke oefening - door heel simpel je lichaamspositie aan te passen om meer or minder weerstand toe te voegen. Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht geeft de TRX Suspension Trainer een betere performance en functionaliteit dan grote trainings machines die duizenden euro‘s kosten.


Duizenden mensen van alle fitness levels trainen nu met TRX Suspension Trainer en met de TRX Rip Trainer: van mensen die zich gewoon goed willen voelen en er goed uit willen zien tot sommige van de meest elite athleten.

Sneller fit worden door hitte? Hot Yoga is door een splinternieuwe Yogazaal bij Basecamp mogelijk. Hot Yoga beoefen je namelijk in een ruimte van 40 graden. Door de hitte zweet je sneller en voer je sneller afvalstoffen af. Ook verkleint het de kans op blessures, omdat het bindweefsel en pezen soepeler worden. Uiteindelijk gaat je hartslag omhoog, waardoor je natuurlijk weer meer calorieën verbrandt. Yoga speelt vooral in op het energiesysteem en het zenuwstelsel, en dat zonder jouw lichaam te zwaar te belasten. Jouw lichaam krijgt op deze manier de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Yoga bij Basecamp:

Yoga in een ruimte van 35-40 graden
Unieke ervaring
Train souplesse en uithoudingsvermogen

Ben jij klaar om intensief te trainen op basis van een afwisselend programma? CrossFit bij Basecamp is dan perfect voor jou. CrossFit is hard werken, maar je krijgt er een fit en krachtig lichaam voor terug. Het is bewezen dat CrossFit efficiënt, veilig en zeer effectief is. Zo hebben verschillende militaire bewegingen in de Verenigde Staten, Australië en Canada het CrossFit programma verkozen boven hun traditionele trainingsschema’s, omdat het veiliger en effectiever is. CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende een training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. CrossFit is dus veel variatie mét resultaat. Samengevat:

Effectief en efficiënt trainen
Zéér gevarieerd en veilig programma
Krijg een fit en krachtig lichaam

Wat is Zumba?

Zumba is een combinatie van Aerobics en Latin Dance. In 2007 werd Zumba bekend in Amerika. Daar werd het enorm populair. In 2008 sloeg de hype over naar andere landen. Het doel van Zumba is bewegen op ritmische muziek. De dansen zijn gemakkelijk te volgen, omdat het een vereenvoudiging van verschillende Latin Dance varianten is. Zumba verstevigd de spieren in je lichaam. Door de opzet wordt tijdens de workout je hele lichaam getraind.

 Zumba maakt gebruik van muziek en dans. Verschillende Latijnse dansen staan aan de basis van Zumba, zoals bijvoorbeeld Salsa, Merengue, Coumbia en nog vele andere dansen. Het voordeel van het gebruik van deze dansen is dat het hele lichaam beweegt. En dat is juist wat Zumba zo interessant maakt.

 

Hoe werkt het?

Zumba zorgt ervoor dat je hele lichaam in beweging is. En hoewel de ene dans beter is voor bepaalde lichaamsdelen als de andere, alle spieren worden getraind en versterkt. Door de versterking van je spieren komt de verbranding van vet sneller en beter op gang. Spieren hebben immers veel energie nodig. Het is daarom goed om aan Zumba te doen als je met een dieet bezig bent. Afvallen zonder sporten heeft namelijk geen enkele zin. Voor elke 4 kilo die je afvalt, val je 1 kilo spieren af. Door de vermindering van spieren vertraagt je verbranding. Hierdoor ontstaat het zogenaamde jojo-effect. Omdat Zumba alle spieren traint is het bij uitstek geschikt om te combineren met een dieet.

 

Het Resultaat?

Hoeveel kun je afvallen met Zumba? Het antwoord is: veel! Universiteiten in Amerika hebben berekend dat je door het intensief beoefenen van Zumba tot 1.000 calorieën per uur kunt verbranden. Het grote verschil met de traditionele manier van sporten is dat Zumba dans en fitmess combineert. Je hebt plezier in je workout en hebt niet het idee met een saaie training bezig te zijn.

 


Zumba Video

http://www.zumba.nl

Pilates

Pilates is een trainingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates, met als doel doormiddel van kracht, flexibiliteit en bewustwording van bewegen een evenwichtig spiersysteem te creëren.
Dankzij Pilates wordt je slanker en ontwikkel je een betere controle over je lichaam door het versterken van je core spieren. De core spieren zijn je diepliggende buikspieren, de spieren die je rug stabiliseren en je bekkenbodem spieren.  Verwaarloosde spieren worden gereactiveerd en overbelaste spieren worden ontlast.


De focus van Pilates is gericht op concentratie, controle, ademhaling, ontspanning, ritme en precisie. Kwaliteit gaat voor kwantiteit, oefeningen bevatten niet veel herhalingen. Alle oefeningen moeten met precisie en controle worden uitgevoerd voor een optimaal resultaat.
 

Is Pilates iets voor mij?

Het voordeel van Pilates is dat het goed werkt voor een brede groep mensen. Dansers, atleten maar ook vrouwen die herstellen van een zwangerschap of mensen in een revalidatie proces zitten. Dankzij de stabiliserende werking van Pilates is deze trainingsvorm ook ideaal voor mensen met rugproblemen

Faciliteiten van Basecamp Fitness

 • Missing_icon

  Afvalprogramma's

 • Missing_icon

  Airconditioning

 • Missing_icon

  Douches

 • Missing_icon

  Kleedkamers

 • Missing_icon

  Trainingsschema's

Soorten fitness van Basecamp Fitness

 • Missing_icon

  55+

 • Missing_icon

  65+

 • Missing_icon

  Alleen of samen sporten

 • Missing_icon

  Buiten sporten

 • Missing_icon

  Cardiofitness

 • Missing_icon

  Functional Training

 • Missing_icon

  Groepslessen

 • Missing_icon

  Krachttraining

 • Missing_icon

  Personal training

 • Missing_icon

  Vrije gewichten

 • Missing_icon

  Yoga


Reviews van Basecamp Fitness

Sanne | bijna 4 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 9
Personeel: 10
Sfeer: 9
Hygiene: 9
Eindscore 9

"Leuke nieuwe sportschool in Rijen. Persoonlijke sfeer, leuke groepslessen en ook als je zelfstandig wil trainen zijn er genoeg mogelijkheden. Ik ben nu twee maanden lid en het bevalt me prima!"Plaats een review over Basecamp Fitness


captcha
algemene voorwaarden


Loader