Terug Regiofitness
Club Pellikaan Maastricht in Maastricht « Regiofitness

Club Pellikaan Maastricht in Maastricht

| Meer sportcentra »

Club Pellikaan Maastricht. For the healthy few

Gemiddelde score

Uit 3 beoordelingen

8

Lees 3 beoordelingen

Anoniem (gaf een 8)

Goede geluiden van gehoord. Lees volledige review

Foto's

Small_original_pui_spinning_pellikaan Small_original_spin552u8475 Small_original_zwembad Small_original_health_racquet_014

Openingstijden

ma 09.00 - 23.00

di 09.00 - 23.00

wo 09.00 - 23.00

do 09.00 - 23.00

vr 09.00 - 23.00

za 09.00 - 17.00

zo 09.00 - 18.00

Welkom bij Club Pellikaan in Maastricht. Een exclusieve club voor het hele gezin, van jong tot oud. Met alle luxe die u gewend bent.

Perfect is nooit perfect genoeg
Bij Club Pellikaan hebben we een reputatie hoog te houden. Dus zoeken we elke dag weer naar de veiligste apparatuur, de meest kindvriendelijke aanpak en optimale hygiëne. Altijd gaan voor perfectie. Dat zijn we aan onze stand verplicht.

Alleen de beste mensen
We zijn van huis uit een betrokken familiebedrijf. Uw familie bevindt zich dan ook bij ons in goed gezelschap. Van gecertificeerde trainers en ervaren crècheleidsters tot een team van fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en andere paramedisch specialisten. En zelfs artsen en een orthopedisch chirurg. Dus, wilt u afvallen, werken aan uw conditie of heeft u een andere doelstelling: de beste mensen helpen u graag verder.

Elke dag zorgen voor een 5-sterrenambiance
Club Pellikaan Maastricht is het best te vergelijken met een luxe 5-sterrenresort. Groots opgezet, een hoog serviceniveau, een chique lounge, de modernste architectuur- en...

Meer


Afbeeldingen van Club Pellikaan Maastricht

Mid_original_pui_spinning_pellikaan Mid_original_spin552u8475 Mid_original_zwembad Mid_original_health_racquet_014 Mid_original_phrc_apeld_0023 Mid_original_fitness_club_pelikaan_fitness Mid_original_fitness_club_pelikaan_groepslessen Mid_original_fitness_club_pelikaan_persoonlijke_begeleiding Mid_original_fitness_club_pelikaan_gezin1 Mid_original_fitness_club_pelikaan_tennis Mid_original_fitness_club_pelikaan_sauna_wellness Mid_original_zwembad Mid_original_fitness_club_pelikaan_kidsclub Mid_original_fitness_club_pelikaan_abczwemmen Mid_original_fitness_club_pelikaan_persoonlijke_rpm_spinning

Groepslessen

Wat is BODYBALANCE®?groepsles_bodybalance

BODYBALANCE® is de workout met yoga, tai chi en pilates, die flexibiliteit en kracht opbouwt en waardoor je je gefocust en kalm voelt.

Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig opgebouwde serie rekoefeningen, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

 

De voordelen van BODYBALANCE®

 • Maakt je kernspieren sterker
 • Verbetert je hart- en longfunctie
 • Je verbrandt calorieën
 • Je verlaagt je stressniveau
 • Geeft een blijvend gevoel van welzijn en kalmte
 • Verbetert je concentratie en zelfbewustzijn
 • Verbetert de flexibiliteit van je gewrichten en je bewegingsbereik.

 

Voor wie is BODYBALANCE®?

BODYBALANCE® is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Er is geen voorkennis van yoga of tai chi vereist. De oefeningen zijn altijd veilig en je hebt voldoende gelegenheid om alle bewegingen en posities aan te leren.

 


BODYBALANCE® video

www.lesmills.nl

 

Wat is BODYCOMBAT® groepsles_bodycombat

BODYCOMBAT® is de krachtige cardio-workout waarbij je je helemaal kunt laten gaan.

Dit uiterst energieke programma is geïnspireerd op vechtsportkunsten en technieken zoals karate, boksen, taekwondo, tai chi en muay thai. Op het ritme van opzwepende muziek worden oefeningen uitgevoerd die bestaan uit diverse combinaties van vechttechnieken, gericht op het verbranden van calorieën en een superieure cardiofitness.

 

De voordelen van BODYCOMBAT®

 • Verbetert de hart- en longfunctie
 • Maakt belangrijke spiergroepen strakker en brengt ze in vorm
 • Verbrandt calorieën voor een slanker lichaam
 • Bevordert je coördinatie en beweeglijkheid
 • Verbetert je botdichtheid
 • Verbetert de kracht in je kernspieren en je stabiliteit
 • Geeft je zelfvertrouwen

 

Voor wie is BODYCOMBAT®?

BODYCOMBAT® is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Het programma biedt voor iedereen voldoende opties om op eigen niveau mee te kunnen doen.

Ervaring op het gebied van vechtsport is bovendien niet nodig. Alle bewegingen worden in iedere les opnieuw uitgelegd en er wordt heel veel aandacht besteed aan veiligheid en techniek. Dus: “put your hands up and start defending yourself!”

 


BODYCOMBAT® video

www.lesmills.nl

Wat is BODYPUMP®?groepsles_bodypump

BODYPUMP® is de originele barbell-les met spierversterkende oefeningen voor je hele lichaam.

Tijdens deze 60 minuten durende workout worden alle spiergroepen aangepakt met een selectie van technieken uit de krachtzaal, zoals squats, presses, lifts en curls. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtskeus leveren de resultaten op waar jij naar streeft - en snel!

 

De voordelen van BODYPUMP®

 • Je slankt af, want per les verbrand je circa 600 calorieën
 • Maakt je sterker
 • Maakt je fitter
 • Vormt en sterkt je spieren
 • Verbetert je botdichtheid (helpt botontkalking te voorkomen)
 • Je levert een flinke prestatie

 

Voor wie is BODYPUMP®?

BODYPUMP® is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell (stang) kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg variëren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uit ervaring weten we dat mannen niet zo gecharmeerd zijn van allerlei pasjes. Bovendien hebben mannen vaak een ander trainingsdoel, dat niet met aerobics bereikt kan worden.

 


BODYPUMP® video

www.lesmills.nl

Wat is Zumba?

Zumba is een combinatie van Aerobics en Latin Dance. In 2007 werd Zumba bekend in Amerika. Daar werd het enorm populair. In 2008 sloeg de hype over naar andere landen. Het doel van Zumba is bewegen op ritmische muziek. De dansen zijn gemakkelijk te volgen, omdat het een vereenvoudiging van verschillende Latin Dance varianten is. Zumba verstevigd de spieren in je lichaam. Door de opzet wordt tijdens de workout je hele lichaam getraind.

 Zumba maakt gebruik van muziek en dans. Verschillende Latijnse dansen staan aan de basis van Zumba, zoals bijvoorbeeld Salsa, Merengue, Coumbia en nog vele andere dansen. Het voordeel van het gebruik van deze dansen is dat het hele lichaam beweegt. En dat is juist wat Zumba zo interessant maakt.

 

Hoe werkt het?

Zumba zorgt ervoor dat je hele lichaam in beweging is. En hoewel de ene dans beter is voor bepaalde lichaamsdelen als de andere, alle spieren worden getraind en versterkt. Door de versterking van je spieren komt de verbranding van vet sneller en beter op gang. Spieren hebben immers veel energie nodig. Het is daarom goed om aan Zumba te doen als je met een dieet bezig bent. Afvallen zonder sporten heeft namelijk geen enkele zin. Voor elke 4 kilo die je afvalt, val je 1 kilo spieren af. Door de vermindering van spieren vertraagt je verbranding. Hierdoor ontstaat het zogenaamde jojo-effect. Omdat Zumba alle spieren traint is het bij uitstek geschikt om te combineren met een dieet.

 

Het Resultaat?

Hoeveel kun je afvallen met Zumba? Het antwoord is: veel! Universiteiten in Amerika hebben berekend dat je door het intensief beoefenen van Zumba tot 1.000 calorieën per uur kunt verbranden. Het grote verschil met de traditionele manier van sporten is dat Zumba dans en fitmess combineert. Je hebt plezier in je workout en hebt niet het idee met een saaie training bezig te zijn.

 


Zumba Video

http://www.zumba.nl

Wat is BODYSTEP®?groepsles_bodystep

BODYSTEP® is de energieke step-workout waardoor je je bevrijd en energiek voelt.

Eenvoudige bewegingen worden gedaan op, over en rond een in hoogte verstelbaar bankje. Gemotiveerde instructeurs en meeslepende muziek stimuleren enorm. Tijdens de cardio-blokken werken de vetverbrandingssystemen op volle toeren, daarna wordt de aandacht gericht op spieroefeningen voor een strak lichaam.

 

De voordelen van BODYSTEP®

 • Je verbrandt een grote hoeveelheid calorieën en krijgt een slanker lichaam
 • Je verbetert je kracht doordat je spieren steviger worden
 • Je algehele fitnessniveau wordt beter
 • Je verbetert je coördinatie
 • Je versterkt de gezondheid en stevigheid van je botten
 • Je krijgt meer hart- en longcapaciteit dankzij een volledige cardio-workout

 

Voor wie is BODYSTEP®?

Omdat de combinaties en oefeningen bij BODYSTEP® toegankelijk en afwisselend zijn, is BODYSTEP® geschikt voor iedereen die het leuk vindt om op muziek te trainen! BODYSTEP® is de beste en snelste manier om op billen, benen en buik af te slanken.

Weg met de moeilijke en ingewikkelde pasjes; er wordt alleen gewerkt met compacte en korte choreografieën. De beginner kan op deze manier goed meekomen en door de afwisseling en de mogelijkheid om op je eigen niveau te trainen, is de les ook voor de gevorderde stepper een uitdaging.

 


BODYSTEP® video

www.lesmills.nl

Wat is RPM®?groepsles_RPM

RPM® is de indoor spinning-workout waarbij je fietst op het ritme van krachtige muziek: dé ultieme interval training.

Neem het samen met je inspirerende instructeur op tegen het terrein en laat je leiden door heuvels, over vlaktes, over bergtoppen, door tijdritten en intervaltraining. Ontdek je innerlijke atleet - bereik je endorfinetop door te zweten en calorieën te verbranden.

 

De voordelen van RPM®

Verbeter je cardiovasculaire fitheid en maak een eind aan vet op billen, heupen en benen Je benen worden sterker en je spieruithoudingsvermogen neemt toe, zonder dat je massa opbouwt. Tijdens een normale 50 minuten durende les verbrand je circa 600 calorieën (met RPM kun je maar liefst 800 calorieën verbranden in één uur). Maakt endorfine in je lichaam vrij die je een natuurlijke euforie geven en waardoor je je fantastisch voelt.

 

Voor wie is RPM®?

Het mooie van RPM® is dat het echt voor vrijwel iedereen geschikt is. Vrouw of man, jong en oud, beginner of gevorderde. Bijna iedereen kan immers fietsen en de weerstand van de indoor cycle kan door de deelnemer zelf continu op eigen niveau worden afgesteld. Bovendien zijn indoor cycles volledig af te stellen op jouw lichaam, zodat je altijd comfortabel kunt fietsen. Voor mensen die vaak trainen en allerlei groepslessen volgen, is RPM® een leuke en effectieve crosstraining variatie

 


RPM® video

www.lesmills.nl

Wat is SH'BAM

Maak kennis met eenvoudige, maar geweldig leuke dansmoves. SH'BAM is de perfecte manier om in vorm te komen en je 'inner star' te laten stralen, zelfs als je al wat danservaring hebt.

Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die door remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende Latin beats. Dit maakt SH'BAM tot een workout die ultrafun en gezellig is. Elke 45-minuten durende SH'BAM les is levendig, uniek en afwisselend - en, zoals bij alle andere Les Mills programma's, wisselt de choreografie en de muziek elke drie maanden. 


BBB staat voor Buik, Benen en Billen. Een BBB training is een combinatie van verschillende oefeningen waarbij de Buik, Benen en Billen centraal staan. Op opzwepende muziek werk je samen met je trainer aan de ververbranding, spierversterking, lenigheid en uithoudingsvermogen.

De training is samengesteld met oefeningen op basis van het eigen lichaamsgewicht. Die worden afgewisseld met oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende attributen zoals steps, balans ballen, springtouwen of gewichten. De oefeningen kunnen zowel staand, zittend en liggend worden uitgevoerd.

In tegen stelling tot wat de naam doet vermoeden (Buik, Benen en Billen). Worden andere spiergroepen automatisch mee getrained. BBB trainingen worden in groepsverband gegeven. Iedereen kan ongeacht zijn niveau mee doen.

Wat is Yoga?
Om te begrijpen wat Yoga precies is, moet je het zelf meemaken. Op het eerste gezicht lijkt Yoga slechts een serie vreemde fysieke Houdingen, die het lichaam lenig en flexibel houden. Maar na verloop van tijd zal een regelmatige beoefenaar zich bewust worden van een subtiele verandering in zijn manier van leven.

Voor wie is Yoga?
Iedereen kan Yoga beoefenen. Je hebt geen speciale uitrusting nodig; de enige vereiste is de wil om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. De Yoga Houdingen, of Asanas, trainen elk deel van het lichaam. De daarbij horende rekoefeningen helpen bij het trainen van de spieren en gewrichten, de ruggengraat en het gehele geraamte.

Effect van Yoga
Yoga helpt niet alleen bij het verbeteren van het lichaam, maar ook bij het gezond houden van je Klieren, Zenuwen en andere interne organen. Door het loslaten van fysieke en Mentale spanningen komen er enorme hoeveelheden energie vrij. De Yoga Ademhalingsoefeningen, ook bekend als Pranayama, revitaliseren het lichaam en helpen bij het controleren van de geest, waardoor je kalmer en frisser wordt. Combineer dit met positief denken en Meditatie, en het resultaat is een verhoging van helderheid, mentale krachten en concentratie.

Wat is BODYSHAPE?
Een low-impact aerobicles waarbij aandacht word besteed aan het conditionele gedeelte en aan spierversterkende oefeningen. De opzwepende muziek maakt de bodyshape fun! Door de spierversterkende oefeningen wordt het spieruithoudingsvermogen groter. Ook de kracht en de lenigheid nemen toe.

De kracht van BODYSHAPE
Er wordt extra aandacht besteed aan de drie B’s: Billen-, Benen- en Buikspieren. Bodyshape is een conditietraining op muziek waarbij de nadruk ligt op spierversterkende oefeningen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van materialen om de weerstand te vergroten, zoals gewichtjes en elastieken.

Voor wie is BODYSHAPE?
BODYSHAPE is voor iedereen geschikt die op muziek kan bewegen. Bodyshape is een resultaatgerichte les die zowel geschikt is voor beginners als voor gevorderden. Het is een simpele en doeltreffende workout voor het hele lichaam, zonder ingewikkelde choreografie.

 

TAI CHI BIJ CLUB PELLIKAAN MAASTRICHT

Tai Chi is een Chinese vechtkunst. Het doel van de oefeningen is om er een ontspannen gevoel aan over te houden en uw conditie te verbeteren.
 

WAT DOET U TIJDENS EEN TAI CHI LES?

Tai Chi is een reeks oefeningen, die het welzijn van lichaam en geest bevorderen. Deze oefeningen worden geschakeld en heten vervolgens een vorm. Deze vorm heeft als doel uw gewrichten en spieren los te krijgen en om u een goede houding te geven.
 

VOOR WIE IS TAI CHI ZINVOL?

Doordat de snelheid redelijk laag ligt zijn de lessen voor iedereen geschikt.
 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN TAI CHI?

 • Goed voor de conditie. 
 • Traint onder- en bovenlichaam. 
 • Verbetert de houding. 
 • Verbetert uw lenigheid. 
 • Maakt uw gewrichten los.
   

WANNEER ZIE IK RESULTAAT VAN TAI CHI?

Voor het maximale resultaat raden wij u twee lessen per week aan, maar vanaf één les per week merkt u al duidelijk verschil.
 

WAT HEB IK NODIG VOOR EEN TAI CHI LES?

 • Comfortabele sportkleding 
 • Sportschoenen; wij raden cross-trainers aan in plaats van hardloopschoenen 
 • Flesje of bidon met water of een sportdrank
 • Handdoek

 

AQUAROBICS BIJ CLUB PELLIKAAN APELDOORN
 

Aquarobics is een soort fitness in het water. Het belangrijkste kenmerk is gewichtloosheid. Hierdoor is de kans op overbelasting en blessures minimaal. Deelnemers van de Aquarobicslessen zijn altijd erg te spreken over het resultaat omdat het lichaam zich continu aanpast aan de gewichtloosheid in het water en daardoor continu in beweging is.
 

WAT DOET U TIJDENS EEN AQUAROBICS LES?

Aquarobics is een conditietraining op muziek in het water. De spierversterkende oefeningen in het water verbeteren uw uithoudingsvermogen en stimuleren uw hartfunctie.
Door een intensieve doorbloeding van het lichaam en de organen, ontstaat er een verhoogde toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen. De sport wordt beoefend in borstdiep water. Vaak worden er hulpmiddelen gebruikt zoals hoepels of halters. Door de weerstand van het water is het calorieverbruik 40% hoger.
 

VOOR WIE IS AQUAROBICS ZINVOL?

Voor iedereen met een redelijke conditie, die zwemmend wil werken aan zijn of haar gezondheid.
 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN AQUAROBICS?

 • Traint heel uw lichaam. 
 • Verbetert uw conditie. 
 • Verbetert uw lenigheid. 
 • Zorgt voor extra kracht. 
 • 40% meer calorieverbruik dan met conventionele training. 
 • Geen belasting van gewrichten.
   

WANNEER ZIE IK RESULTAAT VAN AQUAROBICS?

Voor het maximale resultaat raden wij u twee maal per week aan, maar vanaf één les per week merkt u al duidelijk verschil.
 

WAT HEB IK NODIG VOOR AQUAROBICS?

 • Zwemkleding 
 • Handdoek 
 • Douchebenodigdheden

 

50+ FITNESS BIJ CLUB PELLIKAAN APELDOORN

50+ Fitness is voor de 50-plussers, die toch lekker in beweging willen blijven. De oefeningen zijn ook zo ingericht dat iedereen lekker kan meedoen en zich naar eigen kunnen kan uitleven tijdens de lessen.
 

WAT DOET U TIJDENS EEN 50+ FITNESS LES?

50+ Fitness is een les met veel oefeningen, die speciaal voor 50-plussers zijn geselecteerd en bedacht. Deze oefeningen geven u de mogelijkheid om uw conditie op peil te houden en zo lang mogelijk de ouderdomskwaaltjes uit te stellen. Ouder wordende spieren worden getraint en blijven langer soepel. Dat ervaart u gegarandeerd en geeft u het gevoel dat de oefeningen lichter worden naarmate u vordert.
 

VOOR WIE IS 50+ FITNESS ZINVOL?

50+ Fitness is voor iedere 50-plusser en voor ieder niveau, zodat iedereen lekker kan meedoen. Voor iedereen die ouder wordt betekent het dat er serieus aandacht voor behoud van een gezond lichaam gewenst is. Samen met leeftijdgenoten is het wonderlijk te ervaren waartoe u in staat bent als u de juiste instelling heeft. Een fit lichaam behouden voor de jaren waarin die extra aandacht nodig is.  
 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN 50+ FITNESS

 • Verbetert alle spiergroepen 
 • Gaat ouderdomskwaaltjes tegen 
 • Verbetert de conditie
   

WANNEER ZIE IK RESULTAAT VAN 50+ FITNESS?

Voor de beste resultaten kunt u het beste twee 50+ Fitnesslessen per week volgen.
 

WAT HEB IK NODIG VOOR EEN 50+ FITNESS LES?

 • Comfortabele sportkleding 
 • Sportschoenen; wij raden cross-trainers aan in plaats van hardloopschoenen 
 • Een flesje met water of een sportdrank 
 • Handdoek

Faciliteiten van Club Pellikaan Maastricht

 • Missing_icon

  Afvalprogramma's

 • Missing_icon

  Bar / lounge

 • Missing_icon

  Douches

 • Missing_icon

  Gratis Parkeren

 • Missing_icon

  Kinderopvang

 • Missing_icon

  Kleedkamers

 • Missing_icon

  Kluisjes

 • Missing_icon

  Massages

 • Missing_icon

  Ontspanning

 • Missing_icon

  Relaxruimte

 • Missing_icon

  Sauna

 • Missing_icon

  Squashbaan

 • Missing_icon

  Stoombad

 • Missing_icon

  Tennis

 • Missing_icon

  Trainingsschema's

 • Missing_icon

  Voedingsdeskundige

 • Missing_icon

  Zonnebank

 • Missing_icon

  Zwembad

Soorten fitness van Club Pellikaan Maastricht

 • Missing_icon

  55+

 • Missing_icon

  65+

 • Missing_icon

  Bedrijfsfitness

 • Missing_icon

  Buiten sporten

 • Missing_icon

  Cardiofitness

 • Missing_icon

  Fysiotherapie

 • Missing_icon

  Groepslessen

 • Missing_icon

  Jeugd fitness

 • Missing_icon

  Krachttraining

 • Missing_icon

  Personal training

 • Missing_icon

  Studenten fitness

 • Missing_icon

  Vechtsporten

 • Missing_icon

  Vechtsporten

 • Missing_icon

  Vrije gewichten


Reviews van Club Pellikaan Maastricht

Anoniem | meer dan 7 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 8
Personeel: 8
Sfeer: 8
Hygiene: 8
Eindscore 8

"Goede geluiden van gehoord."

Anoniem | meer dan 7 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 7
Personeel: 8
Sfeer: 7
Hygiene: 8
Eindscore 8

"Alles onder een dak, mooie ambiance, vriendelijk"

Anoniem | meer dan 7 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 9
Personeel: 10
Sfeer: 9
Hygiene: 10
Eindscore 10

"omdat er zoveel mogelijkheden zijn voor kinderen maar ook voor volwassenen"Plaats een review over Club Pellikaan Maastricht


captcha
algemene voorwaarden


Loader