Terug Regiofitness
Optisport Healthclub Hilversum - sluit per 1 januari 2016 in Hilversum « Regiofitness

Optisport Healthclub Hilversum - sluit per 1 januari 2016 in Hilversum

| Meer sportcentra »

Wij brengen je in beweging! Optisport Health Club Hilversum

Gemiddelde score

Uit 1 beoordeling

10

Lees 1 beoordeling

Anoniem (gaf een 10)

Ik heb een Spierziekte, ik heb alle vele fitnessclubs bezocht, maar ben nog nooit zo enorm goed begeleid als bij Optisport. Zij nemen echt de tijd ... Lees volledige review

Foto's

Small_original_fitness_optisport_spinning Small_original_fitness_optisport_impressie_yoga Small_original_impressie_groepslessen Small_original_fitness_optisport_impressie_zwemmen

Openingstijden

ma 7.30 uur - 22.30 uur

di 7.30 uur - 22.30 uur

wo 7.30 uur - 22.30 uur

do 7.30 uur - 22.30 uur

vr 7.30 uur - 21:00 uur

za 8.30 uur - 14.30 uur

zo 8.30 uur - 14.30 uur

Wil je aan je conditie werken, je figuur verbeteren of gewoon even lekker ontspannen in de sauna, dan zijn wij de ideale Health Club voor jou. Je bepaalt zelf wanneer je sport en wat je doet, er is voor ieder wat wils.

Optisport Health Club richt zich op het groeiend aantal sporters dat in laagdrempelige, maar kwalitatief hoogstaande sportcentra wil sporten. Binnen onze health clubs staan sport, plezier en gezelligheid voor jong en oud centraal! 

Met een lidmaatschap van Optisport Health Club Hilversum - Dudok Arena ben je niet alleen welkom in de health club, maar ook in het naast gelegen Optisport zwembad of sportcomplex. Op die manier kun je als lid profiteren van een aantrekkelijk en veelzijdig aanbod: fitness, zwemmen, zaalsport, schaatsen, judo, tennis, squash of klimmen. 

 


Afbeeldingen van Optisport Healthclub Hilversum - sluit per 1 januari 2016

Mid_original_fitness_optisport_spinning Mid_original_fitness_optisport_impressie_yoga Mid_original_impressie_groepslessen Mid_original_fitness_optisport_impressie_zwemmen Mid_original_fitness_optisport_impressie_fruit

Groepslessen

Wat is BODYBALANCE®?groepsles_bodybalance

BODYBALANCE® is de workout met yoga, tai chi en pilates, die flexibiliteit en kracht opbouwt en waardoor je je gefocust en kalm voelt.

Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig opgebouwde serie rekoefeningen, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

 

De voordelen van BODYBALANCE®

 • Maakt je kernspieren sterker
 • Verbetert je hart- en longfunctie
 • Je verbrandt calorieën
 • Je verlaagt je stressniveau
 • Geeft een blijvend gevoel van welzijn en kalmte
 • Verbetert je concentratie en zelfbewustzijn
 • Verbetert de flexibiliteit van je gewrichten en je bewegingsbereik.

 

Voor wie is BODYBALANCE®?

BODYBALANCE® is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Er is geen voorkennis van yoga of tai chi vereist. De oefeningen zijn altijd veilig en je hebt voldoende gelegenheid om alle bewegingen en posities aan te leren.

 


BODYBALANCE® video

www.lesmills.nl

Wat is BODYATTACK®?groepsles_bodyattack

BODYATTACK® is een sportieve workout waarbij je kracht en uithoudingsvermogen opbouwt.

Deze intense intervaltraining is een combinatie van aerobics-bewegingen en oefeningen gericht op kracht en stabilisatie. Dynamische instructeurs en krachtige muziek motiveren een ieder om zijn of haar fitnessdoelen te bereiken, van de weekendsporter tot de echte hardcore-deelnemer!

 

De voordelen van BODYATTACK®

 • Calorieën verbranden voor een slanker lichaam
 • Conditie en vorm
 • Je verbetert je algehele conditie en uithoudingsvermogen
 • Je bevordert je coördinatie en beweeglijkheid
 • Je hebt meer kracht doordat je spieren steviger worden
 • Je versterkt de gezondheid en stevigheid van je botten
 • Je verhoogt de capaciteit van je hart en longen

 

Voor wie is BODYATTACK®?

Heb je nog nooit aan sport gedaan of zijn er andere redenen waardoor je je niet intensief mag inspannen, raadpleeg dan eerst de BODYATTACK® instructeur alvorens deel te nemen. Voor iedereen die gezond is en van een sportieve uitdaging houdt, is BODYATTACK® de ultieme workout om je conditie te verbeteren!

 


BODYATTACK® video

www.lesmills.nl

 

Wat is BODYCOMBAT® groepsles_bodycombat

BODYCOMBAT® is de krachtige cardio-workout waarbij je je helemaal kunt laten gaan.

Dit uiterst energieke programma is geïnspireerd op vechtsportkunsten en technieken zoals karate, boksen, taekwondo, tai chi en muay thai. Op het ritme van opzwepende muziek worden oefeningen uitgevoerd die bestaan uit diverse combinaties van vechttechnieken, gericht op het verbranden van calorieën en een superieure cardiofitness.

 

De voordelen van BODYCOMBAT®

 • Verbetert de hart- en longfunctie
 • Maakt belangrijke spiergroepen strakker en brengt ze in vorm
 • Verbrandt calorieën voor een slanker lichaam
 • Bevordert je coördinatie en beweeglijkheid
 • Verbetert je botdichtheid
 • Verbetert de kracht in je kernspieren en je stabiliteit
 • Geeft je zelfvertrouwen

 

Voor wie is BODYCOMBAT®?

BODYCOMBAT® is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Het programma biedt voor iedereen voldoende opties om op eigen niveau mee te kunnen doen.

Ervaring op het gebied van vechtsport is bovendien niet nodig. Alle bewegingen worden in iedere les opnieuw uitgelegd en er wordt heel veel aandacht besteed aan veiligheid en techniek. Dus: “put your hands up and start defending yourself!”

 


BODYCOMBAT® video

www.lesmills.nl

Wat is BODYJAM®?groepsles_bodyjam

BODYJAM® is een sensationele high-impact dance workout met een mix van de leukste bewegingen uit hip-hop, latin, disco en funk.

Op de sounds van de laatste hits word je bij BODYJAM® in een mum van tijd in hogere sferen gebracht, zodat je snel vergeet dat je bezig bent met een workout. De nadruk ligt op plezier, terwijl de intensiteit van de workout toch zeker niet onderschat mag worden.

 

De voordelen van BODYJAM®

BODYJAM® biedt je alle voordelen van cardio-training en je verbrandt ontzettend veel calorieën. Als de les op zijn hoogtepunt is, is je hartslag op z'n top! Dansen is bovendien een geweldige manier om je coördinatie te verbeteren, waarbij de concentratie ligt op een verscheidenheid aan dansbewegingen en tempo's. Het beste van alles is dat BODYJAM® je de ruimte geeft voor zelfexpressie en zorgt dat je verslaafd raakt aan dans.

 

Voor wie is BODYJAM®?

BODYJAM® is bedoeld voor iedereen die affiniteit met dansen heeft. Je hoeft echt geen dans-professional te zijn, want de “fun” staat bij BODYJAM® voorop! Heb je geen perfect aangeboren ritmegevoel? Geen paniek! De speciaal opgeleide BODYJAM® instructeurs geven deze workout op zo’n manier dat je op elk niveau de workout kunt volgen. Iedereen, vrouwen én mannen, hebben daardoor de basisbewegingen snel onder de knie en swingen in korte tijd vloeiend door de groepsfitnesszaal!

 


BODYJAM® video

http://www.lesmills.nl

Wat is BODYPUMP®?groepsles_bodypump

BODYPUMP® is de originele barbell-les met spierversterkende oefeningen voor je hele lichaam.

Tijdens deze 60 minuten durende workout worden alle spiergroepen aangepakt met een selectie van technieken uit de krachtzaal, zoals squats, presses, lifts en curls. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtskeus leveren de resultaten op waar jij naar streeft - en snel!

 

De voordelen van BODYPUMP®

 • Je slankt af, want per les verbrand je circa 600 calorieën
 • Maakt je sterker
 • Maakt je fitter
 • Vormt en sterkt je spieren
 • Verbetert je botdichtheid (helpt botontkalking te voorkomen)
 • Je levert een flinke prestatie

 

Voor wie is BODYPUMP®?

BODYPUMP® is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell (stang) kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg variëren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uit ervaring weten we dat mannen niet zo gecharmeerd zijn van allerlei pasjes. Bovendien hebben mannen vaak een ander trainingsdoel, dat niet met aerobics bereikt kan worden.

 


BODYPUMP® video

www.lesmills.nl

Wat is RPM®?groepsles_RPM

RPM® is de indoor spinning-workout waarbij je fietst op het ritme van krachtige muziek: dé ultieme interval training.

Neem het samen met je inspirerende instructeur op tegen het terrein en laat je leiden door heuvels, over vlaktes, over bergtoppen, door tijdritten en intervaltraining. Ontdek je innerlijke atleet - bereik je endorfinetop door te zweten en calorieën te verbranden.

 

De voordelen van RPM®

Verbeter je cardiovasculaire fitheid en maak een eind aan vet op billen, heupen en benen Je benen worden sterker en je spieruithoudingsvermogen neemt toe, zonder dat je massa opbouwt. Tijdens een normale 50 minuten durende les verbrand je circa 600 calorieën (met RPM kun je maar liefst 800 calorieën verbranden in één uur). Maakt endorfine in je lichaam vrij die je een natuurlijke euforie geven en waardoor je je fantastisch voelt.

 

Voor wie is RPM®?

Het mooie van RPM® is dat het echt voor vrijwel iedereen geschikt is. Vrouw of man, jong en oud, beginner of gevorderde. Bijna iedereen kan immers fietsen en de weerstand van de indoor cycle kan door de deelnemer zelf continu op eigen niveau worden afgesteld. Bovendien zijn indoor cycles volledig af te stellen op jouw lichaam, zodat je altijd comfortabel kunt fietsen. Voor mensen die vaak trainen en allerlei groepslessen volgen, is RPM® een leuke en effectieve crosstraining variatie

 


RPM® video

www.lesmills.nl

Wat is Zumba?

Zumba is een combinatie van Aerobics en Latin Dance. In 2007 werd Zumba bekend in Amerika. Daar werd het enorm populair. In 2008 sloeg de hype over naar andere landen. Het doel van Zumba is bewegen op ritmische muziek. De dansen zijn gemakkelijk te volgen, omdat het een vereenvoudiging van verschillende Latin Dance varianten is. Zumba verstevigd de spieren in je lichaam. Door de opzet wordt tijdens de workout je hele lichaam getraind.

 Zumba maakt gebruik van muziek en dans. Verschillende Latijnse dansen staan aan de basis van Zumba, zoals bijvoorbeeld Salsa, Merengue, Coumbia en nog vele andere dansen. Het voordeel van het gebruik van deze dansen is dat het hele lichaam beweegt. En dat is juist wat Zumba zo interessant maakt.

 

Hoe werkt het?

Zumba zorgt ervoor dat je hele lichaam in beweging is. En hoewel de ene dans beter is voor bepaalde lichaamsdelen als de andere, alle spieren worden getraind en versterkt. Door de versterking van je spieren komt de verbranding van vet sneller en beter op gang. Spieren hebben immers veel energie nodig. Het is daarom goed om aan Zumba te doen als je met een dieet bezig bent. Afvallen zonder sporten heeft namelijk geen enkele zin. Voor elke 4 kilo die je afvalt, val je 1 kilo spieren af. Door de vermindering van spieren vertraagt je verbranding. Hierdoor ontstaat het zogenaamde jojo-effect. Omdat Zumba alle spieren traint is het bij uitstek geschikt om te combineren met een dieet.

 

Het Resultaat?

Hoeveel kun je afvallen met Zumba? Het antwoord is: veel! Universiteiten in Amerika hebben berekend dat je door het intensief beoefenen van Zumba tot 1.000 calorieën per uur kunt verbranden. Het grote verschil met de traditionele manier van sporten is dat Zumba dans en fitmess combineert. Je hebt plezier in je workout en hebt niet het idee met een saaie training bezig te zijn.

 


Zumba Video

http://www.zumba.nl

Wat is SH'BAM

Maak kennis met eenvoudige, maar geweldig leuke dansmoves. SH'BAM is de perfecte manier om in vorm te komen en je 'inner star' te laten stralen, zelfs als je al wat danservaring hebt.

Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die door remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende Latin beats. Dit maakt SH'BAM tot een workout die ultrafun en gezellig is. Elke 45-minuten durende SH'BAM les is levendig, uniek en afwisselend - en, zoals bij alle andere Les Mills programma's, wisselt de choreografie en de muziek elke drie maanden. Wat is CX30

CX30 is een revolutionaire, 30 minuten durende core workout, gebaseerd op Personal Training. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat CX30 de ultieme manier is om je core strak en in vorm te krijgen. Met dynamische training voor je buik-, bil-, rugspieren en spierlussen die het boven- en onderlichaam met elkaar verbinden. Medio april starten 45 VES en Fitland clubs met CX30.

CX30 staat voor:
C = Core
X = De X verwijst naar crosstraining en visualiseert de diagonale spieren waar de training onder andere op is gericht
30 = CX30 is het eerste Les Mills programma met een 30 minuten format


De voordelen van CX30 Workout

•  Een snelle en effectieve workout in slechts 30 minuten.
•  Mentale en fysieke uitdaging.
•  Strakkere en sterkere kernspieren (buik, billen en rug).
•  Verbetering van functionele kracht ter bevordering van balans, mobiliteit en
    preventie van blessures.
•  Het positieve effect van een sterke core op de lichamelijke gezondheid.
•  Het verleggen van fysieke grenzen en mogelijkheden.

Voor wie is CX30?
Aangezien CX30 een intense workout is die vastberadenheid van de deelnemer vergt, zal CX30 zeker in de smaak vallen bij iedereen die zijn of haar buik-, rug- en bilspieren wil verstevigen, waaronder:
•  Huidige groepsfitness deelnemers die de kracht in hun core willen vergroten.
•  Sporters die een unieke trainingsessie willen als aanvulling op hun huidige
   cardio en/of kracht training workout.
•  Personal Training fans die de motivatievoordelen en resultaten zoeken die
   groepsfitness biedt.
• Mannen die de groepsfitnesszaal enkel zien als een domein voor vrouwen.

 


CX30® video 

 

BuikspierKwartier is een 15 minuten durende workout, waarbij specifiek wordt gewerkt aan het centrum van het lichaam. Op aangename muziek wordt de buikregio gevarieerd onderhanden genomen. Het eindeloos herhalen van de ouderwetse buikspiercrunch is verleden tijd, het gaat niet alleen meer om het creëren van een six-pack! Tijdens het BuikspierKwartier worden de rechte, schuine en dwarse buikspieren aangepakt, maar ook de rug speelt bij deze training een belangrijke rol.

 

Pilates is een training voor geest en lichaam. Het resultaat van de oefeningen is een betere lichaamshouding, gecontroleerde ademhaling en (spier)conditie. Alle oefeningen zijn gericht op de dieperliggende spieren welke verantwoordelijk zijn voor de lichaamshouding.

 

Boot Camp is een training om je kracht en uithoudingsvermogen eens flink op de proef te stellen. Je wordt door een van onze instructeurs meegenomen naar buiten en maakt gebruik van elementen in de omgeving om te werken aan spierkrachten en conditie.

 

Aqua Power

alt

Aqua Power is de ultieme work-out in het water op opzwepende muziek. Deze aquales in ondiep water is een mix van Aquarobics, Aqua-thai-bo, krachttraining en loop- en conditietraining. Bij Aqua Power wordt gebruik gemaakt van dumbells, halters en diverse andere materialen. Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting op de gewrichten veel minder dan in de zaal. Dit versterkt de spieren en voorkomt blessures.

Aqua Powerwalk

alt

Tijdens deze work-out maakt u gebruik van het drijfvermogen van een wetbelt. Deze wetbelt helpt u te blijven drijven gedurende de verschillende loopoefeningen. De oefeningen verbeteren uw uithoudingsvermogen en ontwikkelen spiergroepen die buiten het water niet zo goed getraind zouden kunnen worden. Tevens is deze work-out erg geschikt om te herstellen van een blessure, dit gaat namelijk drie keer zo snel als op het droge!

Trimzwemmen

alt

Trimzwemmen is voor iedereen die wil werken aan zijn fitheid. Op een afwisselende en plezierige manier wordt er gewerkt aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen. U hoeft zeker geen top zwemmer te zijn om aan deze aquales mee te doen. Als u de rugslag en schoolslag beheerst is dat voldoende: wij zorgen voor de rest!

Fifty-Fit

alt

Een gezellige aquales waar samen bewegen, ontspanning, conditie en plezier centraal staan. Deze auqales speciaal voor 50+ers is ideaal voor mensen die het belangrijk vinden fit en gezond te blijven. Tevens is er tijdens deze work-out een minimale kans op blessures omdat u onbelast kunt bewegen in het water.

Zwangerschapszwemmen

alt

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Het lichaam verandert en beperkt vrouwen in de loop van de zwangerschap vaak in hun bewegingsvrijheid. Bewegen in het water is de manier om veilig in conditie te blijven tijdens de gehele zwangerschap. Water heeft de bijzondere eigenschap dat u zich kunt bewegen zonder dat dit de gewrichten en spieren belast. En het is ook nog eens heerlijk ontspannend!

Naast lichte conditionele oefeningen leert u ook diverse ademhalings- en ontspanningstechnieken. Bovendien kunt u tijdens deze les ervaringen uitwisselen met andere zwangere vrouwen.

 Swimba

alt

Mensen die willen sporten én gezellig willen swingen op Latijns-Amerikaanse muziek kunnen vanaf nu terecht bij 15 zwembaden van Optisport. De nieuwe hit in Nederland is Swimba, een inspirerende danstraining in het water op gevarieerde Latijns-Amerikaanse muziek waarmee je alle belangrijke spiergroepen traint. De workout is laagdrempelig en toegankelijk voor mensen die het leuk vinden om op eigen niveau aan een goede conditie te werken én te dansen op muziek.

 

 

Faciliteiten van Optisport Healthclub Hilversum - sluit per 1 januari 2016

 • Missing_icon

  Afvalprogramma's

 • Missing_icon

  Airconditioning

 • Missing_icon

  Bar / lounge

 • Missing_icon

  Douches

 • Missing_icon

  Gratis Parkeren

 • Missing_icon

  Kleedkamers

 • Missing_icon

  Kluisjes

 • Missing_icon

  Powerplate

 • Missing_icon

  Squashbaan

 • Missing_icon

  Trainingsschema's

 • Missing_icon

  Voedingsdeskundige

 • Missing_icon

  Zwembad

Soorten fitness van Optisport Healthclub Hilversum - sluit per 1 januari 2016

 • Missing_icon

  55+

 • Missing_icon

  Bedrijfsfitness

 • Missing_icon

  Cardiofitness

 • Missing_icon

  Groepslessen

 • Missing_icon

  Krachttraining

 • Missing_icon

  Vrije gewichten


Reviews van Optisport Healthclub Hilversum - sluit per 1 januari 2016

Anoniem | meer dan 6 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 10
Personeel: 10
Sfeer: 10
Hygiene: 10
Eindscore 10

"Ik heb een Spierziekte, ik heb alle vele fitnessclubs bezocht, maar ben nog nooit zo enorm goed begeleid als bij Optisport. Zij nemen echt de tijd voor je! Ook helpen zij mij met het ophalen van sponsorgeld en m'n doel bereiken voor Spieren voor Spieren!"Plaats een review over Optisport Healthclub Hilversum - sluit per 1 januari 2016


captcha
algemene voorwaarden


Loader