Terug Regiofitness
Bewegingscentrum Drachten in Drachten « Regiofitness

Bewegingscentrum Drachten in Drachten

| Meer sportcentra »

Meer dan bewegen alleen!

Gemiddelde score

Uit 3 beoordelingen

9

Lees 3 beoordelingen

Anoniem (gaf een 9)

Ik sport er al een hele poos en ze organiseren regelmatig wat leuks bijv. voor een goed doel. Leuk, spontaan personeel en na sporten lekker de saun... Lees volledige review

Foto's

Small_imgp0011_2 Small_imgp0123 Small_imgp9745 Small_imgp3216

Openingstijden

ma 08:00 - 22:30

di 08:00 - 22:30

wo 08:00 - 22:30

do 08:00 - 22:30

vr 08:00 - 21:00

za 08:00 - 12:00

zo 09:30 - 14:30

Welkom bij Bewegingscentrum Drachten, een multidisciplinair Preventiecentrum. Naast een zeer uitgebreid aanbod in bewegingsactiviteiten (Fitness, Spinning, Zumba, Step, Streetdance, Sh'Bam, Pilates, Joywalking, Body Power, B-Kick, Keep Fit, Modern Jazz, Ballet) vindt u bij ons:

 • Fysiotherapie
 • Sportarts
 • Voeding- en leefstijldeskundige
 • Personal Training
 • Fietsreizen (Alpe d'Huez en Stelvio)

Daarnaast is Bewegingscentrum Drachten opleidingscentrum van de volgende Fit!Vak opleidingen:

 • Fitnesstrainer A en B
 • Aerobictrainer A praktijk
 • Personal Trainer
 • Manager Sport, Fitness en Leisure
 • Spinninginstructeur

Bewegingscentrum Drachten, meer dan bewegen alleen!


Abonnementen van Bewegingscentrum Drachten

Onbeperkt (maandelijks opzegbaar)

Onbeperkt trainen per week en maandelijks kunnen opzeggen

Prijs: 45 per maand Inschrijfkosten: € 0,00 Opzegtermijn: 1 Contractduur: 1

Onbeperkt (jaarabonnement)

Onbeperkt trainen per week, jaarabonnement en profiteer daarom van een korting

Prijs: € 38,25 per maand Inschrijfkosten: € 0,00 Opzegtermijn: 1 Contractduur: 12

1x per week (maandelijks opzegbaar)

1x per week trainen en maandelijks kunnen opzeggen

Prijs: 28 per maand Inschrijfkosten: € 0,00 Opzegtermijn: 1 Contractduur: 1

1x per week (jaarabonnement)

1x per week trainen, jaarabonnement en profiteer daarom van een korting.

Prijs: 23,80 per maand Inschrijfkosten: € 0,00 Opzegtermijn: 1 Contractduur: 12

Afbeeldingen van Bewegingscentrum Drachten

Mid_imgp0011_2 Mid_imgp0123 Mid_imgp9745 Mid_imgp3216 Mid_imgp9825 Mid_kleedkamers_01 Mid_kleedkamers_02 Mid_imgp0016 Mid_imgp0168 Mid_imgp9636_-_versie_3 Mid_imgp9811 Mid_imgp9693_-_versie_2 Mid_imgp9719 Mid_balie_03 Mid_sauna Mid_spinning_02

Groepslessen

Loop je graag en wil je graag in een groep en op muziek bewegen? Dan is Joywalking datgene wat je zoekt. Een complete training door de combinatie van verschillende loopritmes en stappengrootten op een loopband. De loopband heeft een helling van 8 tot 10 graden. Het is een goede les om je conditie te verbeteren en om af te vallen. Het calorieverbruik ligt tussen de 400 en 500 calorieën per 50 minuten.

Deze vorm van dansen is al jaren heel erg populair bij de jeugd. Een combinatie van eigentijdse dansbewegingen zoals: hip-hop, jazzdance, etc. maken deze les nog steeds leuk voor jong en oud. Vanaf 4 jaar is het al mogelijk om hiermee te beginnen. Maar ook volwassenen kunnen zich nog prima uitleven in deze les. Ook zijn jongens van harte welkom in deze lessen!

De lessen en groepen hebben we per leeftijd ingedeeld en zijn als volgt: 4/5 jaar, 6/7 jaar, 8/9 jaar, 10/11 jaar, 12/13 jaar, 14/15 jaar en 16 jaar en ouder.

Zumba

Tijdens deze lessen wordt gebruik gemaakt van Salsa, Merengue, Cumbia, Flamenco etc. De les is voor iedereen geschikt die van swingende muziek houdt en niet van moeilijke choreografieën. Plezier staat in deze les bovenaan!

Zumba 40+

In de Zumba 40+ lessen wordt het tempo van de lessen en de bewegingen aangepast, omdat de ervaring heeft geleerd dat mensen die wat ouder zijn, niet zo makkelijk meekomen.

Zumba Toning

Zumba Toning is een les met dynamische cardio-oefeningen en met Latin-geïnspireerde Zumba bewegingen, om zo een calorieverbrandend en spierversterkend dans-fitness-feest te creëren. Je leert hoe je de lichte, op sambaballen lijkende, toning sticks moet gebruiken om het ritme te verhogen en alle zones die we maar willen in vorm te brengen; zoals armen, buikspieren, billen en dijen. Zumba Toning is de perfecte manier voor liefhebbers om hun lichaam op natuurlijke manier te vormen.

Cheerleading is een leuke combinatie van dans, stunts, entertainen en opvrolijken van het publiek bij sportwedstrijden en daarnaast het aanmoedigen van hun team. Cheerleading is voornamelijk erg populair en bekend in Amerika.

Sinds kort geeft Bewegingscentrum Drachten een lichtere vorm van cheerleading voor meiden van 6/9 jaar, namelijk cheerdance! Dit lijkt op cheerleading en heeft dezelfde kenmerken zoals de sprongetjes, draaitjes, torentjes en niet te vergeten de bekende pompons. Al met al een leuke, leerzame en gezellige les met bijpassende stoere muziek.

Lijkt het je leuk om er samen een mooie dans van te maken en hetzelfde gevoel en enthousiasme te krijgen als een echte cheerleader? Meld je dan gerust aan op onze website of geef je op bij één van onze instructeurs.

Voor onze jeugdleden vanaf 12 jaar die willen fitnessen, hebben we een speciaal fitnesscircuit. Onder leiding van een ervaren en gediplomeerde instructeur zijn onze jeugdleden een uur op een verantwoorde manier aan het fitnessen.

In deze les wordt er een combinatie van eigentijdse dansbewegingen zoals: hip-hop, jazzdance, etc. gemaakt op de muziek van hiphop, R&B en/of rap. Dit zorgt er dus ook voor dat deze les nog steeds leuk is voor jong en oud.

De bewegingen in deze les zijn niet zo moeilijk, maar wel altijd stoer.
In de popcultuur is deze dans- (en muziek-) stijl met Afro-roots vooral te zien als een populaire, expressieve vorm in videoclips op MTV. Dit dynamische bewegingsvocabulaire is te ervaren als een mix van elementen uit Jazzdance, Streetdance, Hip-hop en Afro-Cubaanse dans. Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie worden uitgebouwd.

Wat is ClubJoy Dance® ? 

groepsles_clubdance

De muziek daagt je uit, de dansvloer staat vol, de dresscode is vrolijk. Rechts en links zie je mensen met een grote smile. Ze gaan over van de ene dansstijl naar de andere dansstijl bij het wisselen van de muziek. Disco, Latin, Club, Hiphop, Streetdance…alle dansstijlen wisselen elkaar af. Is dit een training vraag je je af? Inderdaad ClubDance® is een dynamische les vol heerlijke en stoere moves waarbij we niet vergeten zijn je te laten zweten.
 

Wat bereik ik ermee?

 • Heerlijk dansen
 • Verbetering ritmegevoel
 • Goede vetverbranding
 • Conditieverbetering
 • Zeer motiverend door groepstraining
 • Uit je dak

 

Voor wie is ClubJoy Dance® ?

ClubSwing is voor iedereen die al swingend wil werken aan de conditie. Trainen en uit je dak gaan? Dat is mogelijk! Moves leren om elders te laten zien en aan verschillende dansstijlen proeven. Te mooi om waar te zijn. ClubSwing is uitdagend maar gaat zover als u kunt. De coach zal je blijven motiveren om er iedere week tegen aan te gaan. Wij dagen je uit mee te doen aan dit fantastische programma. Jong, oud, man, vrouw, beginner, gevorderd, iedereen in een groep werkend aan eigen doelstellingen. Dat is mogelijk met ClubDance® .

 

De sfeer tijdens een ClubJoy Dance® les

Een glimlach en zweetdruppels sieren het gezicht van twee vrouwen die achteraan meedoen alsof ze teruggaan in de tijd. Op de discoklanken dansen ze als nooit tevoren. Alweer een nummer voorbij en op naar de volgende. Elkaar aankijkend en net herstelt klinken daar de zonnige klanken van een tropisch ritme. De warmte in de muziek valt de groep op wat te zien is aan de reactie. De heupen gaan los en het is alsof de stranden van Rio de vloer is waarop we dansen. Direct door naar het volgende nummer waarbij hip hop moves uit de laatste MTV clip ons uitdagen. Heerlijk op reis en toch zo dicht bij huis…100% fun.

 


ClubDance® video

www.clubjoy.nl

Een leuke uitdaging voor iedereen die fitness leuk vindt, maar ook in een groep en op muziek wil trainen. Met behulp van een stang en gewichten (het gewicht kan gevarieerd worden). De les is voor iedereen goed te volgen en leidt al snel tot een merkbaar verhoogde spierkracht en figuurverbetering.

Het doel van deze les is de fysieke gesteldheid en coördinatie te verbeteren door aerobics en vechtsporten te combineren. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van een “bokszak”. Na een uitgebreide warming-up, komt het conditiegedeelte (simpele vormen van kicks, stoten en springen). Na de warming-up volgen spierversterkende oefeningen (buik, billen en andere spiergroepen) en de les wordt afgesloten met een cooling-down. Vrouwen, maar ook zeker mannen die lekker basic en hard willen werken aan hun conditie, zijn in deze les op hun plek!

Wat is ClubJoy Yoga® ?

groepsles_clubyoga

Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn. Een mens bestaat immers uit lichaam en geest. Jarenlang spraken we over het trainen van ons lichaam. Maar onze geest dan? Welzijn ofwel ons goed voelen is voor velen de doelstelling. Hoe geven we onszelf dat goede gevoel van een gezonde geest in een gezond lichaam? Juist: ClubYoga® ! In de snelheid van alledag dienen we ons staande te houden. We eisen meer van onszelf en van anderen. Inspanning vindt vaker plaats dan ontspanning. Hoe vinden we de juiste verhouding? Juist: ClubYoga® !

Wat bereik ik ermee?

 • Verbeterde lichaamshouding
 • Verbeteren van balans, flexibiliteit, kracht
 • Ontspanning tijdens inspanning
 • Even weg van alledag

 

Voor wie is ClubJoy Yoga® ?

De oorsprong van ClubYoga® vinden we in het verre Oosten waar vele mensen vormen als Yoga en Tai Chi beoefenen. Deze oude culturen leven naar het begrip balans. Een levensstijl waar inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. ClubYoga® biedt je de kans deze rijke visie een onderdeel van je levensstijl te laten zijn. Goed op elkaar afgestemde oefeningen ondersteund door relaxte, motiverende en afwisselende muziek laten je een andere kant zien en voelen van jezelf. Geest en lichaam komen tot elkaar in een enerzijds dynamische en anderzijds ontspannende les.

 

Hoe ziet een ClubJoy Yoga® les eruit?

Bij ClubYoga® vormen zes thema's samen een geheel. Enkele of meerdere van deze thema's komen samen in de oefeningen. Ademhaling, concentratie en meditatie zijn drie thema's waar de geest door wordt geprikkeld. Coördinatie, flexibiliteit en kracht vormen de drie thema's die het lichaam prikkelen.

 


ClubYoga® video

 www.clubjoy.nl

Een van de favoriete lessen bij Bewegingscentrum Drachten is de Steples. Step is een geweldige les om je algemene conditie en het figuur van je onderlichaam te verbeteren. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van een in hoogte verstelbaar plateau.

We hanteren de volgende niveaus in onze Steplessen:

Step 1: beginners
Step 2: gemiddelde sporters
Step 3: gevorderden

Wat voor les is Infrarood Yoga?


Op een heerlijke manier inspannend/ontspannend bezig zijn met je lichaam en geest. Het is een antwoord op de drukte waarin we leven. Even tijd voor je zelf. Een prima start van de ochtend of afsluiting van een drukke dag.

Infrarood Yoga in een infrarood verwarmde zaal

Eén van onze zalen is omgebouwd tot een infraroodruimte. De ruimte wordt van bovenaf verwarmd met infraroodpanelen. Door onder de huid te verhitten, dringt de infraroodstraling door in de bovenste huidlaag. Hierdoor ontstaat dieptewarmte die wordt geabsorbeerd door je lichaam. Daardoor ben je beter in staat de warmte te verdragen en kun je dieper in een houding gaan dan normaal. Nog meer positieve uitwerkingen:

 • De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbetert
 • Vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfesysteem uit het lichaam
 • Allerlei afvalstoffen verlaten het lichaam (ontgiften)
 • Herstel versnelt na de inspanning
 • Stressvermindering
 • Preventief voor je gezondheid
 • Rug- en spierpijn verlichtend
 • De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat

Infrarood Yoga voor wie?


De oefeningen kun je zo intens maken als je zelf wilt. Zelfs al zou je alleen genieten van de warmte van de infraroodstraling, dan zou je lijf er al baat bij hebben. Dit maakt de lessen toegankelijk voor iedereen.

Infrarood Yoga

Deze (rustgevende) les heeft een duur van 60 minuten. De les heeft een vaste opbouw en volgorde:

 • We starten de les met een serie van zonnegroeten. Een zonnegroet is opgebouwd uit verschillende houdingen die vloeiend in elkaar overgaan. Ademhaling, kracht en balans worden hierbij afgewisseld (10 min).
 • Dan volgt er een serie van 8 tot 10 houdingen die als doel hebben het lichaam flexibeler, sterker, in balans en bewuster te maken. Staande, zittende en liggende oefeningen wisselen elkaar hierbij af (25 min).
 • De les sluit af met een heerlijke ontspanning, die zorgt voor een innerlijke rust (25 min).
 • Tot slot een kopje thee.

Handige tips vooraf

 • Neem tijdens de les een flesje water mee
 • Drink ook ruime tijd vooraf even wat water
 • Neem een badlaken mee waar je op kan liggen
 • Draag tijdens de les lekker zittende kleding
 • De les wordt op blote voeten gegeven of eventueel sokken
 • Niet teveel eten voor de les. Liefst 2 uur voor de tijd!

Wanneer wordt Infrarood Yoga gegeven?

 • Maandag 09:00 uur Kyra
 • Maandag 21:00 uur A’ly
 • Woensdag 20:30 uur Lydia
 • Donderdag 18:45 uur Kyra (vol)
 • Vrijdag 18:45 uur Kyra
 • Zondag 10:15 uur A’ly

Infrarood Yoga een “plus” les!

 • 12 weken durende serie
 • De nieuwe lessenreeks start 7 september 2015
 • Prijs: €50,-
 • Prijs voor niet leden: €135,-
 • De les gaat door bij minimaal 15 personen
 • Maximaal 17 personen per les.
 • Proefles is €5,- p.p. voor leden en niet leden betalen €10,- voor een proefles.

Hoe geef je je op voor deze les?

Inschrijven voor deze les kan vanaf maandag 6 juli door het sturen van een e-mail aan Kyra van Leeningen (kyra@bewegingscentrumdrachten.nl).

Keep Fit is een perfecte opstaples om het bewegen op muziek onder de knie te krijgen. Deze les is zeer toegankelijk voor mensen die nog nooit bewegen op muziek gedaan hebben. Kenmerken: geen springvormen, simpele bewegingen, conditieverbetering in combinatie met spierversterkende oefeningen (buik–, billen-, benen– en armspieren).

Let op: de les op maandagavond is een 50+ les.

In deze les wordt gewerkt aan de danstechniek. De bewegingen in deze les worden aangepast aan de emoties die muziek met zich mee brengt. De les is een combinatie van jazzdance, moderne dans en ballet. In elke les wordt toegewerkt naar een danscombinatie.

Modern Jazzdance is voor iedereen toegankelijk maar ook zeker geschikt voor degenen die zich verder willen ontwikkelen in dans.

Het regelmatig beoefenen van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam. Je houding verbetert, je zal rechter gaan zitten en je zal soepelere gaan bewegen. Buik– en rugspieren worden versterkt, houding, evenwicht en controle worden verbeterd. Pilates is dan ook een goede ondersteuning als je wilt afvallen.

Dit is een frisse les voor jongeren in de leeftijd 12+ die graag vanuit een christelijke levensovertuiging willen dansen. Binnen de les betrekken we de Here God op een ontspannen manier bij wat we doen. Een geloofsovertuiging binnen deze les is niet verplicht maar dat hierin de les aandacht aan wordt besteed moet geaccepteerd worden. De dansstijlen tijdens de les variëren.

In deze les wordt gewerkt aan de techniek. Bij de dansstijl modern laat je je meeslepen met de emotie van de muziek en bij jazz laat je juist leiden door de meestal vrolijke muziek waarbij coördinatie erg belangrijk is. In de les wordt uiteindelijk gewerkt naar een choreografie zoals hieronder in de filmpje te zien is.

De les wordt gegeven door Kyra. Heb je belangstelling of wil je graag een keer proberen? Geef je dan snel op voor een geheel vrijblijvende proefles.

Tijdens de Modern Balletles wordt er gewerkt aan de techniek van de dans. De les bestaat o.a. uit barre oefeningen, lenigheid, kracht. Tijdens de les wordt er naar een danscombinatie toegewerkt en daarbij verbetert Modern Ballet de lichaamshouding. Modern  Ballet is een dansstijl die een uitstekende basis vormt voor iedereen.
Deze les is voor iedereen toegankelijk, maar ook zeer geschikt voor degenen die zich verder willen ontwikkelen in dans.

Voor de allerkleinsten, 2/3 jarigen hebben we peuterdans! Op een speelse manier maken peuters kennis met muziek en bewegen. Ze ontdekken in een les van 30 minuten hun eigen kunnen en dit te vertalen naar dans. Een speelse en toch zeer leerzame les.

Een les met zang en dans. Kennismaken met zang, ademhaling en liedjes instuderen. Daarbij moet natuurlijk ook gedanst worden op o.a. musicalnummers.
Er is een les voor de leeftijdscategorie 6/9 jaar en 10/13 jaar.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan voor een geheel vrijblijvende proefles

Faciliteiten van Bewegingscentrum Drachten

 • Missing_icon

  Afvalprogramma's

 • Missing_icon

  Airconditioning

 • Missing_icon

  Bar / lounge

 • Missing_icon

  Douches

 • Missing_icon

  Gratis Parkeren

 • Missing_icon

  Kinderopvang

 • Missing_icon

  Kleedkamers

 • Missing_icon

  Kluisjes

 • Missing_icon

  Sauna

 • Missing_icon

  Sportarts

 • Missing_icon

  Trainingsschema's

 • Missing_icon

  Voedingsdeskundige

 • Missing_icon

  Wifi

 • Missing_icon

  Zonnebank

Soorten fitness van Bewegingscentrum Drachten

 • Missing_icon

  55+

 • Missing_icon

  65+

 • Missing_icon

  Alleen of samen sporten

 • Missing_icon

  Bedrijfsfitness

 • Missing_icon

  Cardiofitness

 • Missing_icon

  Circuittraining

 • Missing_icon

  Functional Training

 • Missing_icon

  Fysiotherapie

 • Missing_icon

  Groepslessen

 • Missing_icon

  Jeugd fitness

 • Missing_icon

  Krachttraining

 • Missing_icon

  Medisch fitness

 • Missing_icon

  Personal training

 • Missing_icon

  Pilates

 • Missing_icon

  Studenten fitness

 • Missing_icon

  Vrije gewichten

 • Missing_icon

  Yoga


Reviews van Bewegingscentrum Drachten

Anoniem | meer dan 6 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 8
Personeel: 9
Sfeer: 9
Hygiene: 9
Eindscore 9

"Ik sport er al een hele poos en ze organiseren regelmatig wat leuks bijv. voor een goed doel. Leuk, spontaan personeel en na sporten lekker de sauna in. Heerlijk!! Ook altijd aan het vernieuwen, lessen/apparatuur ed. Gewoon super!!"

Anoniem | meer dan 6 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 9
Personeel: 10
Sfeer: 9
Hygiene: 9
Eindscore 9

"ik sport er graag"

Anoniem | meer dan 6 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 9
Personeel: 10
Sfeer: 9
Hygiene: 9
Eindscore 9

"het is er altijd super"Plaats een review over Bewegingscentrum Drachten


captcha
algemene voorwaarden


Loader