Terug Regiofitness
Fysio Fitness Alkmaar in Alkmaar « Regiofitness

Fysio Fitness Alkmaar in Alkmaar

| Meer sportcentra »

Fysio Fitness Alkmaar

Gemiddelde score

Uit 2 beoordelingen

4

Lees 2 beoordelingen

Gert-Jan de Vries (gaf een 1)

Inmiddels niet zo modern meer. veel stof om de apparaten heen en het personeel geeft de sporters weinig aandacht. Ik had er meer van verwacht. Lees volledige review

Foto's

Small_fitnesszaal_fysio_fit_alkmaar Small_zonnebank_fysio_fit_alkmaar Small_cardio_fysio_fit_alkmaar Small_krachttraining_fysio_fit_alkmaar

Openingstijden

ma 08:00 – 22:00

di 08:00 – 22:00

wo 08:00 – 22:00

do 08:00 – 22:00

vr 08:00 – 22:00

za 08:00 – 12:30

zo gesloten

Fysio Fitness Alkmaar is een sportcentrum voorzien van de modernste apparatuur en u krijgt uitsluitend training van een fysiotherapeut. Deze houdt in de gaten of u de oefeningen goed uitvoert en geeft daar waar nodig aanwijzingen. 

De fysiotherapeuten begeleiden u tijdens het sporten. Daarnaast zorgen zij voor de juiste opbouw van uw trainingsprogramma met de juiste balans in de oefeningen. Hierdoor is kwaliteit gegarandeerd en is er een minimaal risico op blessures. Bij Fysio Fitness Alkmaar FA traint u, onder individuele begeleiding op een persoonlijke en vertrouwelijke wijze.

Fysio Fitness is bedoeld voor:

 • Iedereen vanaf 18 jaar die gezond wil bewegen.
 • Mensen met specifieke aandoeningen zoals astma, COPD, hart, burn-out, bekkeninstabiliteit, chronische pijn, hernia, fibromyalgie, RSI, reuma, osteoporose, suikerziekte,whiplash etc.
 • (top) Sporters die willen revalideren of hun niveau willen verhogen.
 • Iedereen met klachten (bijvoorbeeld rug, knie, nek, schouder of andere gewrichten) die na een revalidatieperiode functioneel willen doortrainen.
 • Mensen die na...

Meer


Afbeeldingen van Fysio Fitness Alkmaar

Mid_fitnesszaal_fysio_fit_alkmaar Mid_zonnebank_fysio_fit_alkmaar Mid_cardio_fysio_fit_alkmaar Mid_krachttraining_fysio_fit_alkmaar

Groepslessen

Wat is Fit for women?
Fit for women is een groepsles opgesteld voor vrouwen die graag willen sporten onder begeleiding, in dit geval onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Hoe ziet de les eruit?
De les bestaat uit een warming-up, het trainingsprogramma en een coolingdown. Hierbij wordt aandacht geschonken aan de algehele conditie, kracht, coördinatie en stabiliteit van het eigen lichaam. Daarnaast zal er ook ruimte zijn voor ontspanningsoefeningen.

Wat zijn de voordelen van Fit for women?

 • U sport op uw eigen niveau
 • Uw conditie verbeterd
 • Functie herstel na langdurige klachten
 • U leert uw eigen lichaam beter kennen
 • U krijgt meer energie voor de dagelijkse taken

Wat is HIIT?
'Supercharge your fitness'  met een korte intensieve workout: HIIT in groepsverband. Dit staat voor High Intensity Interval Training. Zoek je grens op, of je nu beginner bent of professioneel sporter, iedereen kan meedoen! Jij bepaalt zélf waar die grens ligt. Ben je onder behandeling bij één van onze fysiotherapeuten, overleg dan eerst of deze training geschikt voor je is.

Hoe ziet de les eruit?
HIIT trainingen bestaan al jaren, maar werden voornamelijk gebruikt in cardio-trainingen. Wij hebben deze training verder uitgewerkt tot een geweldige 'boost' voor je algehele fitness. De training bestaat uit intervallen met oefeningen die het uiterste van je vragen, gevolgd door korte periodes van rust. We gebruiken cardio-, kracht-, maar ook functionele krachtoefeningen met slechts je lichaamsgewicht.

Voordelen van HIIT:

 • tot 9x sneller vet verbranden
 • je sterker maken
 • je sportprestaties verbeteren
 • je (spier)conditie verbeteren

Wat is RugFit?
RugFit is een therpeutisch oefenprogramma in groepsverband. Dat maakt het programma zowel leuk als doeltreffend. RugFit is effectief gebleken bij pijn aan de de rug, nek en schouders. RugFit is dus voor zowel mensen met echte klachten zoals een hernia of whiplash, maar ook voor mensen die preventief hun rug willen versterken en hun houding willen verbeteren.

Hoe ziet de les eruit?
RugFit is het eerste therapeutische groepsfitnessprogramma met gerichte mobiliserende en stabiliserende oefeningen. Deze oefeningen vinden plaats in groepsverband, op leuke muziek en met kleine handgewichtjes.

Wat zijn de voordelen van RugFit?

 • je verbeterd je houding
 • je versterkt je rug
 • je belastbaarheid wordt verhoogd

Wat is Streetdance for Kids?
Op speelse wijze leren kinderen met plezier ritme te ontwikkelen, coördinatie te verbeteren en zelfvertrouwen te krijgen. Op eigentijdse muziek leren kinderen te dansen zoals er in videoclips wordt gedanst.

Wat is BODYPUMP®?groepsles_bodypump

BODYPUMP® is de originele barbell-les met spierversterkende oefeningen voor je hele lichaam.

Tijdens deze 60 minuten durende workout worden alle spiergroepen aangepakt met een selectie van technieken uit de krachtzaal, zoals squats, presses, lifts en curls. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtskeus leveren de resultaten op waar jij naar streeft - en snel!

 

De voordelen van BODYPUMP®

 • Je slankt af, want per les verbrand je circa 600 calorieën
 • Maakt je sterker
 • Maakt je fitter
 • Vormt en sterkt je spieren
 • Verbetert je botdichtheid (helpt botontkalking te voorkomen)
 • Je levert een flinke prestatie

 

Voor wie is BODYPUMP®?

BODYPUMP® is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell (stang) kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg variëren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uit ervaring weten we dat mannen niet zo gecharmeerd zijn van allerlei pasjes. Bovendien hebben mannen vaak een ander trainingsdoel, dat niet met aerobics bereikt kan worden.

 


BODYPUMP® video

www.lesmills.nl

Wat is BODYBALANCE®?groepsles_bodybalance

BODYBALANCE® is de workout met yoga, tai chi en pilates, die flexibiliteit en kracht opbouwt en waardoor je je gefocust en kalm voelt.

Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig opgebouwde serie rekoefeningen, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

 

De voordelen van BODYBALANCE®

 • Maakt je kernspieren sterker
 • Verbetert je hart- en longfunctie
 • Je verbrandt calorieën
 • Je verlaagt je stressniveau
 • Geeft een blijvend gevoel van welzijn en kalmte
 • Verbetert je concentratie en zelfbewustzijn
 • Verbetert de flexibiliteit van je gewrichten en je bewegingsbereik.

 

Voor wie is BODYBALANCE®?

BODYBALANCE® is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Er is geen voorkennis van yoga of tai chi vereist. De oefeningen zijn altijd veilig en je hebt voldoende gelegenheid om alle bewegingen en posities aan te leren.

 


BODYBALANCE® video

www.lesmills.nl

BBB staat voor Buik, Benen en Billen. Een BBB training is een combinatie van verschillende oefeningen waarbij de Buik, Benen en Billen centraal staan. Op opzwepende muziek werk je samen met je trainer aan de ververbranding, spierversterking, lenigheid en uithoudingsvermogen.

De training is samengesteld met oefeningen op basis van het eigen lichaamsgewicht. Die worden afgewisseld met oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende attributen zoals steps, balans ballen, springtouwen of gewichten. De oefeningen kunnen zowel staand, zittend en liggend worden uitgevoerd.

In tegen stelling tot wat de naam doet vermoeden (Buik, Benen en Billen). Worden andere spiergroepen automatisch mee getrained. BBB trainingen worden in groepsverband gegeven. Iedereen kan ongeacht zijn niveau mee doen.

Wat is Spinning?

Spinning is een indoor fietstraining in groepsverband onder begeleiding van een gediplomeerde spinning-instructeur. Op muziek wordt een denkbeeldig fietsparcours gereden waar alle facetten van de wielersport worden nagebootst. Je bent continue op de fiets in beweging en dus calorieën aan het verbranden. Hierdoor val je af en verbetert je conditie. Er gaat geen tijd verloren aan uitleg, spullen klaarzetten en opruimen of wachten tot anderen klaar zijn.


De voordelen van Spinning

De kracht van spinning is dat het een effectief fietsprogramma is voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of betere sportprestaties wil neerzetten. Het vetverbrandingspercentage bij spinning is erg hoog en de verbranding maakt een einde aan vet op buik, billen en benen.


Voor wie is spinning?

Spinning is echt geschikt voor iedereen: vrouw of man, jong en oud, beginner en gevorderde. Iedereen kan immers fietsen. Deelnemers kunnen de weerstand van de indoor cycle bovendien op eigen niveau afstellen. Ook zijn de indoor cycles af te stellen op jouw lichaam, zodat je altijd comfortabel kunt fietsen. De trainingen worden gegeven op opzwepende muziek, zodat je wordt gestimuleerd het maximale uit jezelf te halen voor een voldaan gevoel.

www.spinning.nl

Pilates

Pilates is een trainingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates, met als doel doormiddel van kracht, flexibiliteit en bewustwording van bewegen een evenwichtig spiersysteem te creëren.
Dankzij Pilates wordt je slanker en ontwikkel je een betere controle over je lichaam door het versterken van je core spieren. De core spieren zijn je diepliggende buikspieren, de spieren die je rug stabiliseren en je bekkenbodem spieren.  Verwaarloosde spieren worden gereactiveerd en overbelaste spieren worden ontlast.


De focus van Pilates is gericht op concentratie, controle, ademhaling, ontspanning, ritme en precisie. Kwaliteit gaat voor kwantiteit, oefeningen bevatten niet veel herhalingen. Alle oefeningen moeten met precisie en controle worden uitgevoerd voor een optimaal resultaat.
 

Is Pilates iets voor mij?

Het voordeel van Pilates is dat het goed werkt voor een brede groep mensen. Dansers, atleten maar ook vrouwen die herstellen van een zwangerschap of mensen in een revalidatie proces zitten. Dankzij de stabiliserende werking van Pilates is deze trainingsvorm ook ideaal voor mensen met rugproblemen

Wat is Zumba?

Zumba is een combinatie van Aerobics en Latin Dance. In 2007 werd Zumba bekend in Amerika. Daar werd het enorm populair. In 2008 sloeg de hype over naar andere landen. Het doel van Zumba is bewegen op ritmische muziek. De dansen zijn gemakkelijk te volgen, omdat het een vereenvoudiging van verschillende Latin Dance varianten is. Zumba verstevigd de spieren in je lichaam. Door de opzet wordt tijdens de workout je hele lichaam getraind.

 Zumba maakt gebruik van muziek en dans. Verschillende Latijnse dansen staan aan de basis van Zumba, zoals bijvoorbeeld Salsa, Merengue, Coumbia en nog vele andere dansen. Het voordeel van het gebruik van deze dansen is dat het hele lichaam beweegt. En dat is juist wat Zumba zo interessant maakt.

 

Hoe werkt het?

Zumba zorgt ervoor dat je hele lichaam in beweging is. En hoewel de ene dans beter is voor bepaalde lichaamsdelen als de andere, alle spieren worden getraind en versterkt. Door de versterking van je spieren komt de verbranding van vet sneller en beter op gang. Spieren hebben immers veel energie nodig. Het is daarom goed om aan Zumba te doen als je met een dieet bezig bent. Afvallen zonder sporten heeft namelijk geen enkele zin. Voor elke 4 kilo die je afvalt, val je 1 kilo spieren af. Door de vermindering van spieren vertraagt je verbranding. Hierdoor ontstaat het zogenaamde jojo-effect. Omdat Zumba alle spieren traint is het bij uitstek geschikt om te combineren met een dieet.

 

Het Resultaat?

Hoeveel kun je afvallen met Zumba? Het antwoord is: veel! Universiteiten in Amerika hebben berekend dat je door het intensief beoefenen van Zumba tot 1.000 calorieën per uur kunt verbranden. Het grote verschil met de traditionele manier van sporten is dat Zumba dans en fitmess combineert. Je hebt plezier in je workout en hebt niet het idee met een saaie training bezig te zijn.

 


Zumba Video

http://www.zumba.nl

Faciliteiten van Fysio Fitness Alkmaar

 • Missing_icon

  Afvalprogramma's

 • Missing_icon

  Airconditioning

 • Missing_icon

  Douches

 • Missing_icon

  Gratis Parkeren

 • Missing_icon

  Kleedkamers

 • Missing_icon

  Kluisjes

 • Missing_icon

  Massages

 • Missing_icon

  Massagestoel

 • Missing_icon

  Ontspanning

 • Missing_icon

  Sauna

 • Missing_icon

  Trainingsschema's

 • Missing_icon

  Voedingsdeskundige

 • Missing_icon

  Zonnebank

Soorten fitness van Fysio Fitness Alkmaar

 • Missing_icon

  55+

 • Missing_icon

  65+

 • Missing_icon

  Bedrijfsfitness

 • Missing_icon

  Cardiofitness

 • Missing_icon

  Fysiotherapie

 • Missing_icon

  Groepslessen

 • Missing_icon

  Jeugd fitness

 • Missing_icon

  Krachttraining

 • Missing_icon

  Medisch fitness

 • Missing_icon

  Personal training

 • Missing_icon

  Pilates

 • Missing_icon

  Vrije gewichten


Reviews van Fysio Fitness Alkmaar

Gert-Jan de Vries | ongeveer 6 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 1
Personeel: 1
Sfeer: 2
Hygiene: 1
Eindscore 1

"Inmiddels niet zo modern meer. veel stof om de apparaten heen en het personeel geeft de sporters weinig aandacht. Ik had er meer van verwacht."

Anoniem | ongeveer 8 jaar geleden geplaatst
Prijs/kwaliteit: 7
Personeel: 8
Sfeer: 7
Hygiene: 8
Eindscore 8

"Leuke medewerkers, gezellig met de andere sporters en verstand van zaken."Plaats een review over Fysio Fitness Alkmaar


captcha
algemene voorwaarden


Loader